Arla-ansatte på flere mejerier strejker

125 HK-ansatte hos Arla har nedlagt arbejdet.

120-125 laboranter på HK-overenskomst har mandag til morgen nedlagt arbejdet hos nogle af Arlas virksomheder.

Det skriver jv.dk og Arla har bekræftet det overfor LandbrugsAvisen.

Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på følgende anlæg: Danmark Protein, Bislev, Akafa, Hoco, Taulov, Arinco og Esbjerg, lyder det i en kort skriftlig udtalelse fra Arla. 

- Arla er en del af Mejeribrugets Arbejdsgiverforenings overenskomst med HK. Det er en overenskomst, som HK altså har indgået, og som HKs medlemmer har godkendt, og Arla følger ordlyden i den aftale. Nogle af de ansatte på overenskomsten er utilfredse med lønforhøjelsen, og derfor har de nedlagt arbejdet. Vi forventer, at HK og tillidsrepræsentanterne omgående går i dialog med dem og beder dem om at genoptage arbejdet med det samme. Vi er kede af situationen og ærgerlige over, at den aftalte overenskomst giver anledning til utilfredshed, skriver presseafdelingen hos Arla og fortsætter:

- Imens dette pågår er vi opsatte på, at arbejdsnedlæggelserne giver så få implikationer for kunder og forbrugere som overhovedet muligt. Af respekt for den aftale, parterne har indgået med hinanden, og for den videre dialog har vi ikke yderligere kommentarer.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle