Arla fastholder mælkepris, selv om anden covid-bølge presser markederne

Selv om anden bølge af covid-19 pandemien kan mærkes i markederne, holder Arlas nuværende mælkepris året ud.

Arla holder sin mælkepris stabil for årets sidste måned.

Dermed kan mælkeproducenterne se frem til at holde sidste måneds prisstigning en måned ekstra.

Arla påpeger dog, at coronapandemien nu begynder at trække spor.

"Indvirkningerne af den anden bølge af COVID-19 begynder at kunne mærkes i markederne. Pulverpriserne i starten af dette kvartal var svagere end ventet med faldende priser som reaktion på øget udbud fra både USA og Indien, men priserne ser ud til at være begyndt at stabilisere sig igen. I Europa begynder de fornyede nedlukninger at påvirke efterspørgslen efter ost, da foodservice igen er ramt, og købere bliver mere tøvende, hvilket reducerer priserne", lyder det i markedsberetningen.

Pris-fastholdelsen betyder, at de danske konventionelle producenter vil kunne opnå i alt 254,10 øre per kilo i december, hvis de vel at mærke deltager i samtlige Arlas kvalitets- og dataprogrammer samt har førsteklasses mælk og GMO-frit foder. Langt fra alle Arla-producenter rammer rent på samtlige disse tillæg og kan derrmed opnå topprisen.

For økologerne gælder topprisen, inklusiv alle Arlagården Plus og Klimatjek fortsat 314,80 øre per kilo.

Hvor ostepriserne på især mozzarella og gul ost altså mærker nedadgående tendenser som følge af nedlukningerne, holder forbrugernes hjemlige bagelyst en hånd under smør- og flødepriserne, bemærker mejeriet:

"Der er i øjeblikket svag efterspørgsel på det europæiske industrielle smørmarked, da køberne venter på de sædvanlige lavere priser efter jul som følge af det sæsonbetonede overskud. Detailefterspørgslen efter smør er dog fortsat høj, hvilket er en fortsat virkning af C-19-nedlukninger, som sætter en nedre grænse for priserne. Flødepriserne er faldet fra den seneste tids høje niveau og nærmer sig smørpriserne".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle