Arla klar med ny politik, der hæver efterbetaling

Arlas Repræsentantskab godkendte tirsdag ny konsolideringspolitik, der bla. hæver efter betalingen til andelshaverne, efter forslag fra bestyrelsen.

En ny konsolideringspolitik i Arla Foods skal understøtte investeringer både i virksomheden og hos andelshaverne på gårdene,

Beslutningen er taget i forbindelse med Arlas nye strategi, som vil blive præsenteret den 3. november 2021. 

Den nye politik øger efterbetalingen fra 1,0 til 1,5 EUR-cent/kg mælk, der nu vil blive udbetalt i to rater hvert halve og hele år i stedet for kun en gang om året. Den øgede efter betaling sker, hvis virksomheden opnår et årligt nettooverskud på minimum 2,8procent af omsætningen.

Det skriver Arla.

Forslaget blev godkendt af repræsentantskabet med en stemmefordeling på 156 stemmer for og 15 imod.

"Jeg er meget tilfreds med, at repræsentantskabet har godkendt bestyrelsens forslag på baggrund af rådgivning og input fra konsolideringsarbejdsgruppen. Vi har nu en stærk politik på plads, der vil sikre virksomhedens økonomiske og investeringsmæssige fleksibilitet over de næste fem år. Det skaber forudsigelighed for vores andelshavere og støtter dem i de investeringsbeslutninger, de skal træffe for deres bedrift", siger bestyrelsesformand i Arla Foods, Jan Toft Nørgaard. 

Den nye konsolideringspolitik vil være på plads fra nu og frem til udgangen af 2026 og vil fungere som et pejlemærke for repræsentantskabet, hvad angår den årlige resultatdisponering, der bliver besluttet på re-præsentantskabsmødet efter årsresultatet. 

Faktaboks

Hoveddetaljer i den nye konsolideringspolitik

Konsolidering og efterbetaling

  • En garanteret efterbetaling på 1,5 EUR-cent/kg mælk ved et årligt nettooverskud på minimum 2,8% af omsætningen
  • En konsolidering reduceret fra 1,5 EUR-cent/kg mælk til et maksimum på 1,0 EUR-cent/kg mælk
  • Efterbetalingen udbetales to gange om året, i september og marts. Størrelsen på udbetalingen i september afgøres af bestyrelsen på grundlag af halvårsresultatet og forventningerne til årets samlede resultat.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle