Auktion sender pelsmarkedet i positiv retning

Samtlige skind blev solgt på den seneste auktion hos Kopenhagen Fur. Tilliden til markedet stiger støt, lyder det fra direktør.

Kopenhagen Fur har holdt den anden af 5 auktioner i 2019, og hele udbuddet på 5,2 millioner minkskind blev solgt til stigende priser. Godt 400 kunder deltog på marts-auktionens 8 salgsdage.

Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

"Der har været en positiv stemning i huset under auktionen, auktionssalen har været fyldt og kunderne har været klar til at handle fra første færd. Der har været stor bydelyst, især fra Kina, Sydkorea, Rusland og Tyrkiet", siger adm. direktør Jesper Lauge Christensen.

I forhold til Kopenhagen Furs januar-auktion steg prisen 3 procent. Sammenlignet med seneste internationale auktioner oplevede kunderne prisstigninger på 10-20 procent, og samtlige udbudte skind blev solgt.

"Efterhånden som salget skred frem, var det tydeligt, at tilliden til markedet steg, og flere kunder begyndte at byde. Det kom især til udtryk nogle dage inde i auktionen efter salget af de brune minktyper, som udgør en stor del af produktionen", siger Jesper Lauge Christensen.

Producenterne i Asien mangler skind til deres produktion, og Kopenhagen Furs shippingafdeling har derfor oplevet stor travlhed med forsendelse af de solgte skind.

"Vi har fortsat kunder som først forventer at købe skind på vores auktioner i maj og juni, men allerede nu udtrykker flere kunder bekymring for, om der er skind nok. Det er både på kort sigt, men også i de kommende år, hvor udbuddet bliver væsentligt mindre på grund af tilpasninger i primærproduktionen", siger Jesper Lauge Christensen.

Prisniveauet er fortsat urentabelt for de danske minkavlere, men auktionens resultat viser, at markedet er ved at genfinde balance og tillid.

Tidligere tiders lageropbygning af skind og pelse er ved at være væk, og branchen kigger nu ind i en situation, hvor produktionen ligger under efterspørgslen.

I år udbyder auktionshusene verden over samlet set omkring 36 millioner minkskind, og det vil falde kraftigt til 25 millioner minkskind i 2020.

"Produktionen kommer langt under den faktiske efterspørgsel, og marts-auktionen er første spæde tegn på, at den uundgåelig vending i markedet er på vej", siger Jesper Lauge Christensen.

Kopenhagen Furs næste auktion løber fra 3. til 9. maj med eftersyn fra 26. april. Udbuddet af minkskind på maj-auktionen forventes at blive 6,5 millioner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle