Automatgear til blander sparer diesel

Et nyt tretrins gearsystem til foderblanderen tilpasser selv omdrejninger i forhold til vægt og modstand i blandesneglene.

Som mælkeproducent gælder det om at producere mælken så billigt som muligt. I den sammenhæng er fuldfoderblanderens energiforbrug ganske væsentligt. Og derfor får Stenderup Maskiner A/S en agromekpris for sin nye tretrins gearsystem til fuldfoderblanderne.

»Vi kan lave en besparelse på op til 50 procent med tretrins-gearkassen sammenlignet med de gængse foderblandere,« siger Troels Jensen, salgsleder hos Stenderup.

Tretrinsgearet er at sammenligne med automatgear. Den tilpasser selv omdrejninger i forhold til vægt og modstand i blandesneglene. Det vil sige, at den selv gearer ned i omdrejninger, når der bliver læsset en ny skovl foder på et par ton i blanderen. Men den gearer også hurtigt op, så blandetiden bliver kort, selv når man blander kompakt foder.

Nedgearingen betyder også, at man skåner også traktorens pto. En anden fordel er, at kraftbehovet bliver mindre med tretrins gearkassen.

»Det betyder, at man kan bruge samme traktor til en større vogn,« siger Troels Jensen.

Stenderup har arbejdet med tretrinsgearkassen i flere år. Den, de får agromekprisen for, er en ny model.

»Men det er helt klart en fordel, at vi har tre års erfaringer med den,« siger Troels Jensen. Den største fordel er dog økonomien. »Vi sælger den på økonomi, besparelse og bundlinje,« understreger han.

Faktaboks

  • Tilpasser selv omdrejningerne i forhold til vægt og modstand i blandesneglene
  • Sparer 20-50 procent af brændstoffet
  • Får agromekprisen for at fungere effektivt med lavere omkostninger

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle