Brians skæbne: At redde livet for tusindvis af kalve



Jeg vidste ikke ret meget. Jeg er handelsuddannet, og det var en lille smule tilfældigt, at jeg endte i landbrugsbranchen.


Selvfølgelig blev jeg interesseret i kvægbruget og læste en masse for at sætte mig ind i tingene. En dag læste jeg i en amerikansk undersøgelse, hvor meget det betyder for en kos ydelse, at den får ordentlig råmælk i starten. Det satte mig i gang med at udvikle Coloquick. Det der triggede mig var, at der var så stor økonomisk gevinst ved, at kalven får antistoffer så tidligt.



Jeg startede helt fra bunden med at fryse råmælk ned og tø det op. Det kræver en stor overflade at tø mælken skånsomt op, og det skal være hygiejnisk. Så vi hældte mælken i en pose. Posen er bare ikke til at håndtere, og så udviklede jeg de grønne kassetter. Vi fik lavet et system med gange i kassetten, hvor vandet kunne løbe, når mælken skulle tøs op. Vi fandt ud af, at rotation forstærker optøningen. Så konstruerede vi karret med holderen, der kan rotere den grønne kassette.


Vores idé var, at hvis vi kunne tø mælken op på 30 minutter, var det fint. Men da der var gået ti minutter, kunne jeg ikke vente længere - og åbnede posen. Og der var mælken klar! I dag anbefaler vi, at mælken tøs op i 15 - 20 minutter.



Ja, vi har arbejdet sammen med en række dygtige landmænd, da vi lavede Coloquick.



Vi har en omfattende eksport, og nogle meget store farme har købt direkte hos os. Det gælder blandt andet den største farm i Australien med 5.000 køer. De byggede et helt fryserum til råmælken. Vi har også solgt til nogle af de største kinesiske farme. Kineserne køber først en maskine til én farm. Hvis det virker - og det gør Coloquick, køber de også til de andre farme. Vores fordel er, at der ikke findes noget, der ligner.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle