Lely leverer vigtig presser og snittervogn

Købet er endnu så nyt, at det ikke er endelig godkendt af konkurrencemyndighederne. Men når det sker, formentlig i starten af oktober, vil Fendt kunne føje en rundballepresser og snittervogn til produktporteføljen. To vigtige redskaber i målet om at være full line forhandler af maskiner og redskaber til landbruget.

»Jeg vil hellere købe en virksomhed, som fremstiller de bedste redskaber, end selv skulle udvikle alt fra bunden, hvis det er produkter, vi ikke umiddelbart har nogen ekspertise i. Lely er et eksempel på dette«, fortalte Martin Richenhagen, Agcos øverste chef, på pressemødet, hvor de nye redskaber blev viste frem.

Agco lægger ikke skjul på Lely som brand - indtil videre i hvert fald. De to snittervogne beholder nemlig navnet Tigo uden videre ændringer i konstruktionen, og heller ikke på de to rundballepressere med henholdsvis fast- og variabelt kammer sker der store ændringer ud over farven.

Fendt viser både vogne og pressere på Agritechnica i Hannover til november. De kommer til at stå side om side med Fendts nye egenudviklede presser, Squadro 1290 UD, der i stand til at presse ekstreme baller på 630-650 kg i gennemsnit i målene 120x90 centimeter - omkring 40 pct. mere end standard-udgaven.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle