L&F taber millioner på corona-krisen

Nedjusterer med 18,6 mio kr. efter tab på værdipapirer, aflyste aktiviteter ved Seges og to lukkede hotel- og konferencecentre.

Landbrug & Fødevarer har gjort status over coronakrisens økonomiske konsekvenser for organisationen. Indtil videre er tabet estimeret til 18,6 mio. kroner. Det oplyser Landbrug & Fødevarers kassemester, CFO Lars Daugaard.

Han understreger, at L&F har et stærkt likviditetsberedskab, og at man i lyset af situationen, hvor alle vil se penge nu og her, endda har hævet kassekreditten i Nordea til 150 mio. kr.

»Vi kommer fortsat til at betale vore regninger og svare enhver sit«.

Tab på værdipapirer

I estimatet over coronakrisens konsekvenser er tab på værdipapirer langt den største post: Fra 1. januar til 20. marts 2020 har L&F tabt 10,7 mio. kroner som følge af de massive fald på aktiemarkederne.

Tabet får ikke L&F til at ryste på hånden: Strategien med investeringer i værdipapirer med lav risiko, 80 pct. obligationer og 20 pct. aktier, vurderes fortsat at være den rigtige, siger Lars Daugaard.

Seges-resultat ned

Det næststørste estimerede tab på 2,8 mio. kroner ventes hos Seges, som har måttet aflyse en lang række kurser, konferencer og rådgivningsydelser.

Når tabet ikke er estimeret betydeligt højere, skyldes det, at mange af aktiviteterne ventes at kunne gennemføres senere.

Hoteller lukket ned

Også Landbrug & Fødevarers to hotel- og konferencecentre, Kollekolle og Horisont (tidligere Koldkærgård), giver tab under coronakrisen.

Begge har været lukket ned og medarbejderne sendt hjem siden corona-krisens start 11. marts, hvor aflysningerne øjeblikkeligt strømmede ind. L&Fs topledelse mødtes til krisemøde 12. marts for at tage bestik af den samlede situation, og her blev det besluttet at effektuere nedlukningen straks, foreløbig til 30. april.

»I det her marked falder konferencer væk fra den ene dag til den anden. En hotelseng, som ikke er solgt torsdag, kan du ikke sælge om fredagen, da er natten gået«, siger Lars Daugaard.

Arbejder hjemme

På krisemødet 12. marts besluttede L&Fs topledelse også den strategi, der har været gældende lige siden:

Alle, der kan arbejde hjemmefra, gør det, og kun medarbejdere med kritiske funktioner, bl.a. IT-folk, går fortsat på arbejde.

De, der hverken kan arbejde hjemme eller har kritiske funktioner (bl.a. medarbejderne ved Kollekolle og Horisont), er sendt hjem med løn og delvis lønkompensation fra staten. Ingen medarbejdere i L&F er afskediget som følge af corona-krisen.

Nu venter alle spændt på, om L&F og resten af Danmark kan vende tilbage til mere normale tider efter påske. Det er der ingen garantier for, og L&F risikerer, som alle andre, at de økonomiske tab stiger yderligere.

»Det kan blive meget værre, især på værdipapirer, og hvis Seges’ aktiviteter fortsat ikke kan gennemføres«, siger Lars Daugaard.

Faktaboks

Tab er foreløbigt estimat

  • Det er kun et foreløbigt estimat, når L&F har nedjusteret forventningerne til årets resultat med 18,6 mio. kr., understreger CFO Lars Daugaard.
  • I det øjeblik, regeringen måtte meddele, at coronarestriktionerne og opfordringerne til at arbejde hjemme fortsætter efter påske, vil der blive udarbejdet et nyt estimat.
  • P.t. er 76 medarbejdere hjemsendt med delvis lønrefusion fra staten. Stort set alle andre L&F-ansatte arbejder hjemmefra.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle