Ministeriet vil se på sagen

De to måder at opgøre timerne på for henholdsvis lønmodtagere og selvstændige skal selvfølgelig kunne snakke sammen, siger beskæftilsesministeren.

Henning Nielsen bakkes op af specialkonsulent Bodil Irene Jensen, Videncentret for Landbrug.

»Han burde have fået 12 præmier, men fordi han skifter fra at være selvstændig til at være lønmodtager, får han ikke ret til den sidste præmieportion.

Baggrunden er, at selvstændig virksomhed kun tæller som hele uger. Det vil sige, at hver gang selvstændige har arbejdet en hel uge, tæller det som 37 timer, og det gælder vel at mærke fra den dag, man fylder 62 år og kan begynde at optjene den skattefri præmie.

Hvis det for eksempel falder på en tirsdag, regnes de hele uger fra tirsdag til mandag, og hvis man overgår fra at være selvstændig til lønmodtager på en anden ugedag, mister man en hel uge med det resultat, at man mister en præmieportion, når man når frem til 65 år.

Reglen er helt urimelig. Det burde da være sådan, at man optjener 12 præmieportioner, når man har arbejdet på fuld tid i hele den 3-årige periode.

Det er noget makværk, som politikerne bør ændre,« siger Bodil Irene Jensen.

Hun henviser til en anden sag fra Ankestyrelsen, hvor en selvstændig mistede en skattefri præmieportion, fordi der manglede tre dage.

Beskæftilsesminister Henrik Dam Kristensen (S) lover at få ministeriet til at se på sagen.

»Vi har lavet efterlønsbonussen for at belønne folk, der udskyder efterlønnen, for vi vil gerne have, at dem, der fortsat føler sig raske og rørige, tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet.

Helt generelt vil jeg sige, at når man har to måder at opgøre timerne på for henholdsvis lønmodtagere og selvstændige, skal de selvfølgelig kunne snakke sammen. Selv om man har mulighed for at indhente manglende timer ved at tage lidt ekstraarbejde, har jeg nu bedt ministeriet se på, hvad der er op og ned i sagen,« siger Henrik Dam Kristensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle