Russisk storfarm køber danske frø til 30.000 ha.

DLF-Trifolium sender i denne uge den hidtil største enkeltstående ordre til Rusland med græs nok til at dække Langeland.

Agrobusiness-virksomheden Miratorg i Rusland står bag en historisk stor ordre på græsfrø. I løbet af marts bliver frøene fragtet fra DLF-Trifoliumss afdeling i Højme på Fyn til Bryansk-regionen i det sydvestlige Rusland.

Græsfrøene skal indgå i opstarten af en kødkvægsproduktion på 66 farme, og der er nok til at dække op mod 30.000 hektar, eller hvad der svarer til Langelands areal. Ordren har en værdi på 15 mio. kroner og er usædvanlig, fordi det er den største enkeltstående ordre til en kunde i Rusland.

»Den her ordre er unik, fordi den er så kæmpestor,« siger Søren Halbye, koncernsalgs- og marketingdirektør, og tilføjer: »Og så er det en bekræftelse på, at vores strategi med at være til stede i Rusland har virket.«

Mere end bare græsfrø

Med DLFs datterselskab i Moskva har virksomheden i de sidste mange år oparbejdet direkte kontakt til de russiske landmænd. En kontakt som er afgørende for successen.

»Vi kan ikke sælge græs uden at være ude og se på farmene. Der er efterspørgsel på vores viden om fodergræs management, også selvom det »bare« er græs til kødkvæg. Det er den ekspertise, vi kan give dem, fordi vi er herovre,« siger Steen Andersen, direktør i DLF-Trifolium i Moskva. I praksis har koncernen haft to danske rådgivere i Rusland for at undervise 60 lokale agronomer i at etablere og dyrke kløvergræsmarkerne, og den strategi har altså båret frugt.

»Det er et gennembrud for os som leverandører. Det helt afgørende er, at det er en del af eksporten, at vi leverer mere end græsfrøene i form af undervisning og rådgivning i vækstsæsonen,« tilføjer Steen Andersen.

Gode muligheder i fremtiden

Miratorg er den første og største af sin slags i Rusland i øjeblikket, men ifølge Steen Andersen er gigantordren kun starten på, hvad der kan blive et blomstrende erhverv i fremtiden.

»Der er et enormt fokus på kødkvæg lige nu. Ingen slår Miratorg, men flere importerer dyr fra USA og Canada, så det skal nok komme,« siger han. Søren Halbye er også positiv. »De har pengene til at gøre det, og bliver de ved med at investere i landbruget, som de gør nu, vil vi se lignende ordrer fremover,« siger han og vurderer, at det russiske marked på få år kan blive lige så vigtigt som det engelske.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle