Semler-direktør: Vi var alt for aggressive

»Nu vil vi feje for egen dør«, siger Kim S. Rasmussen og inviterer de øvrige forhandlere til samarbejde

Jeg er ked af det aggressive ry, Semler Agro fik i starten, og har brug for at sige, at vi i dag har en helt anden strategi. Vi har ændret vores kurs markant og ønsker først og fremmest at feje for egen dør i stedet for at bruge kræfter på andre i branchen. Vi vil meget gerne vokse og købe op, men kun, hvis der er nogen, der ønsker at sælge.«

Sådan siger Kim Skovgaard Rasmussen, der siden september sidste år har stået i spidsen for Semler Agro. Han overtog ledelsen på et tidspunkt, hvor Semler Agro fik et ry for meget håndfast at ville overtage samtlige John Deere forretninger i Danmark. De tre tilbageblevne forretninger Herborg, Søllested og Havdrup lod klart lod forstå, at de ikke var til salg, og undrede sig over slet ikke at have hørt fra Semler.

Det vil Kim S. Rasmussen nu rette op på:

»Jeg har endnu ikke haft et egentligt møde med de tre andre, men forventer da at have det inden længe«, siger Kim S. Rasmussen.

Bliver som direktør

Kim S. Rasmussen var næstformand i bestyrelsen for Semler Agro, indtil han i september i fjor overtog direktørposten efter Carsten Greiffenberg. Han beholdt samtidig posten som vicekoncerndirektør i Semler Gruppen, en af Danmarks største bilforhandlere. Han afviser, at direktørposten i Selmer Agro kun er midlertidig.

»Man kan ikke sidde som midlertidig direktør i en virksomhed som denne,« siger han. »Vi skal køre fem virksomheder med 12 forretninger sammen, og det gør man kun, når man er fuldt og helt dedikeret opgaven.«

 

Sammen om reservedele

Som en udstrakt hånd til de tre øvrige John Deere forhandlere tilbyder Kim S. Rasmussen en fælles distribution af reservedele i samarbejde med moderselskabet. Autoværkstederne kan have reservedele kl. 7, hvis de bestilles senest kl. 17 dagen før. Det samme netværk ønsker man at bruge for landbrugs-reservedele. I dag er transporttiden typisk 3 til 5 dage.

»Hvis Semler overtager den distribution, bliver det selvfølgelig til alle John Deere forretninger, både vores egne og kollegernes. Det vil spare tid og penge for os alle. Det vil jeg meget gerne drøfte med de to andre forretninger«.

Semler Agro fik i fjor et underskud på 24,3 mio. kr., der skyldtes omkostninger til omstrukturering og IT-systemer. I år forventes overskud.

Faktaboks

Stærk bagmang

  • Semler Agro er en sammenslutning af 5 selskaber med 12 udsalgssteder
  • Ejeren Semler Gruppen er en af Danmarks største bilhandlere med et salg på 12 mia. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle