Stor ros til danske jerseyproducenter

Af Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg

Kvægbranchen er selv gået forrest og har gjort op med en praksis, der er spild af liv og ressourcer.

Vi satte os målet ikke at aflive kalve fra udgangen af 2021, medmindre det sker af hensyn til sygdoms- og dyrevelfærdsproblemer.

Det mål har vi nået, udelukkende fordi den enkelte landmand er gået positivt ind i udfordringen og har set mulighederne frem for begrænsningerne. Det er virkelig godt gået, og det er jeg meget stolt af.

Bæredygtig fremtid

Med et godt samarbejde i hele branchen er tiltag som kønssorteret sæd og kødkvægssæd bragt optimalt i spil. Det er med til at bære erhvervet ind i en bæredygtig fremtid. For det faktum, at vi har opnået målet for stop af aflivning af raske tyrekalve, betyder, at vi producerer etisk korrekt og mere bæredygtigt med mindst muligt spild. Det har stor indflydelse på vores muligheder for at producere i fremtiden.

Men arbejdet med at fremtidssikre erhvervet holder på ingen måde pause. Vi vil fortsætte med at udvikle dansk kalve- og oksekødsproduktion, så det bliver danske forbrugeres foretrukne valg. På den måde vil vi sikre, at endnu flere kalve bliver opfedet herhjemme med en høj grad af dyrevelfærd og bæredygtighed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle