Bekymring for tusindvis af mystiske frø-pakker med GMO fra Kina skudt ned

Tusindvis af små pakker med frø fra Kina er blevet tilbageholdt i Københavns Lufthavn. Nu viser undersøgelser, at frøene, der indeholder GMO, ikke er i stand til at spire.

En sag om frø sendt fra Kina til modtagere, der aldrig har bestilt dem i Danmark, er måske hverken mystisk eller bekymrende.

De danske myndigheder fandt ellers tegn på, at der kunne være GMO i frøene, hvoraf der blev tilbageholdt cirka 17.000 frøpakker i Københavns Lufthavn frem til december sidste år.

I en ny orientering fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg lyder det nu, at frøene ikke er en trussel.

"Landbrugsstyrelsen oplyser, at disse undersøgelser er nu afsluttet, og det konkluderes, at frøene ikke
var spiredygtige. Frøene vurderes derfor ikke at udgøre en risiko for mennesker og natur. EUKommissionen er orienteret om dette", skriver ministeren, der erklærer sagen for lukket.

særlig type svindel

Men hvorfor sender kinesiske webshops overhovedet tusindvis af pakker med frø til adresser i Danmark, som aldrig har bestilt dem?

Tidligere har Landbrugsstyrelsen ment, at der var tale om såkaldt "brushing scam".

Det vil sige, at en webshop får sit eget salg og omdømme til at se flottere ud, end det er.

Ifølge en længere artikel på mediet Zetland, så går brushing scam ud på, at sælger opretter et køb, hvor vedkommende stjæler en dansk identitet og køber noget meget billigt og meget let, så fragten er billig - her er frø perfekte.

Derefter kan sælger gå ind og give sig selv en femstjernet anmeldelse for købet, som ganske vist er foregået, men som alligevel er falsk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle