BL: Bredt negativt klimaforlig kan blive dyrt for samfundet

En bred klimaaftale om landbruget er ønskelig men ikke for enhver pris, understreger Bæredygtigt Landbrugs næstformand Gustav Garth-Grüner

Bæredygtigt Landbrug vil ikke acceptere et klima- og miljøforlig på landbrugsområdet, der stækker eller ligefrem ødelægger erhvervet. Derfor bør landbrugsvenlige politikere hellere trække stikket under forhandlingerne end at lægge stemmer til en dårlig aftale, lyder det fra foreningen i en pressemeddelelse.

”Den realistiske del af Folketinget skal vide, at vi har forståelse for, hvis der er en grænse for, hvad man vil og skal være med til”, siger Bæredygtigt Landbrugs næstformand Gustav Garth-Grüner.

Han reagerer dermed på meldinger fra dele af landbruget, der udelukkende taler om nødvendigheden af et bredt forlig fremfor om substansen i en aftale.

”Et bredt forlig på landbrugsområdet er ønskeligt, men ikke for enhver pris. At satse på et bredt forlig – uden at kende indhold, konsekvenser eller økonomi – er uforsvarligt i forhold til hele samfundet. Ingen partier, heller ikke de blå, skal hænge på et forlig efter et kommende valg, der i realiteten vil nedlægge landbruget”, forklarer Gustav Garth-Grüner.

Næstformanden fastslår, at Bæredygtigt Landbrug hele vejen igennem har haft en positiv tilgang til klimakampen, og at foreningen er indstillet på fortsat at reducere klimaaftrykket på landbrugsprodukter.

Danske landmænd har da også reduceret kraftigt i CO2-udledningen de seneste 30 år, samtidig med at produktionen er vokset betragteligt, og dén udvikling er alle i og omkring landbruget interesseret i at fortsætte.

”Men pointen er jo netop, at omverdenen gerne vil lære af det miljø- og klimavenlige danske landbrug, hvordan man kan producere fødevarer med så lavt et aftryk og samtidig være konkurrencedygtig – og at ikke ét eneste land vil følge vores eksempel, hvis der nu landes en aftale, der smadrer dansk landbrug”, siger Gustav Garth-Grüner.

 


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle