BL stævner professor for udtalelser om kvælstof

Bæredygtigt Landbrug vil have professor til at trække udtalelser om udledning af kvælstof tilbage ved hjælp af en stævning.

Organisationen Bæredygtigt Landbrug (BL) har valgt at stævne professor Stiig Markager fra Aarhus Universitet.

BL vil nemlig have professoren til at trække en udtalelse tilbage, om at der er en signifikant stigning i udledning af kvælstof til vandmiljøet, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Dermed gør BL alvor af en trussel, som avisen Information tidligere har skrevet om. Dengang sagde professor Stiig Markager følgende:

"De prøver at intimidere forskere til at lade være med at ytre sig i den offentlige debat. Det er noget, man nogle gange ser i udlandet, men jeg er ikke bekendt med, at det er sket herhjemme før", sagde han dengang.

Bæredygtigt Landbrug mener, at årets Novana-rapport viser det modsatte af professorens udtalelser.

”Vi er i den situation at Stig Markager med hans udlægning af tallene sår tvivl om konklusionerne i de officielle Novana-rapporter, og dermed også sår stor tvivl om forskerteamet fra Aarhus Universitet, som står bag Novana", siger BL's faglige direktør Jørgen Evald Jensen i pressemeddelelsen, der fortsætter:

"Derfor ser vi os desværre nødsaget til at gå rettens vej for at få trukket Stig Markagers udtalelser tilbage, så NOVANA-rapporterne fortsat kan danne en troværdig ramme om en vigtig samfundsdebat og være fundamentet for fremtidige handlingsplaner".

Det er landbrugsadvokat Uffe Baller, som på vegne af Bæredygtigt Landbrug har stævnet professoren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle