Corona rammer kalvepriserne - noteringen tager et dyk

Den danske kalvenotering fra Danish Crown Beef tager et dyk som følge af coronakrisen i Europa.

Forbruget er dalende på det europæiske marked for okse- og kalvekød, og det sætter sig i priserne. Det er især de dyre udskæringer, der ikke kommer på bordet hos de europæiske forbrugere, og det sætter sig i den samlede pris for kreaturerne.

Det skriver Danish Crown Beef i en pressemeddelelse. 

Noteringen for dansk kalv bliver derfor  reduceret med 40 øre, og de ældre kvier og stude oplever et fald på 50 øre.

Noteringen for dansk kvæg med 25 øre.

"Der er få delstykker, der går til fornuftige priser, fordi de er i sæson, men det kan ikke kompensere for de delstykker, som ikke har et marked for øjeblikket. Det er især de dyre udskæringer, som ikke finder afsætning gennem restauranter og lignende, fordi der simpelthen ikke er noget forbrug med de stramme restriktioner overalt i Europa", siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det har blandt andet betydet, at noteringerne i Tyskland for anden uge i træk tager et dyk, og mængden af dyr til slagtning syd for grænsen skrumper. Salget til Sydeuropa kører med lav aktivitet til de faste kunder, mens mulighederne i markedet er få.

"Vi skyder på alt, hvad der rører sig, og tager alle de muligheder vi kan støve op, men når så stor en del af vores faste marked er lukket ned grundet restriktioner, så sætter det en naturlig begrænsning. Vi arbejder hele tiden på at finde alternative salgskanaler, og det er også lykkedes i en vis grad, men der skal en opblødning til, før vi kan begynde at sende de dyre udskæringer af sted til de vante priser", siger Henning Sønnichsen.    
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle