Dagligvarekæde i ny satsning: Vil åbne take-away restauranter

Dagligvarekæden Meny vil åbne 15 takeaway-steder landet over.

Supermarkedskæden Meny vil i løbet af de næste par år etablere køkkener i 15 af sine forretninger landet over. Det skriver Børsen.

Køkkenerne skal tilbyde mad fra op til 14 forskellige verdenskøkkener, som kunden kan hente i to-go bokse ved butikken eller få maden leveret direkte hjem til dem selv. 

- Det her sats er vores dåb på take-away markedet. Det skal ses som et udtryk for, at vi anskuer os som Danmarks madmarked, og når der er vækst i udespisning og takeaqay, så har vi behov for at kunne svare igen på den udvikling, siger Richo Boss, der er kædedirektør for Meny.

Han oplyser, at Menus salg er vokset med knap 10 procent siden det seneste normalår, som er 2019. Derfor har Menu kunne kastet et tocifret millionbeløb i konceptet.

Rigtig mange er dog langt fra så godt stillet. I 2022 dykkede detailsalget i alt med 7,6 procent sammenlignet med 2021. Det er det største fald registreret siden år 2000, og det har kastet de små købmænd og brugser ud i "en regulær dødsspiral", siger formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard til Finans.

Oveni energi- og inflationskrisen presses mange virksomheder af tilbagebetaling af statslige kriselån optaget under coronapandemien. 

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle