Danish Crown: Nu skal de sidste andelshavere certificeres

Nu skal de sidste af Danish Crowns grise bæredygtihedscertificeres.

Danish Crown har på godt et år fået bæredygtighedscertificeret langt størstedelen af sine andelshavere, og nu skal de sidste grise med.

Sådan lyder det fra Simon Kaspersen, der er director i Marketing i Danish Crown Foods.

Det seneste år er der lavet certificering for de ejere, som til sammen leverer 90 pct. af alle grisene til de danske slagterier, og nu går arbejdet i gang med at certificere de sidste 10 pct.

"Klima og bæredygtighed fylder meget på kød, og vi ved, at det er en af de primære årsager til, at kød bliver fravalgt blandt især yngre forbrugere. Men at vi nu er i gang med at lave handlingsplaner helt ned på bedriftsniveau, det er stort og afgørende for, at vi kan mindske vores klimapåvirkning, men også kommunikere det arbejde og den ambition til kunder og forbrugere. Det viser, vi tager ansvaret alvorligt, og det har de danske kunder taget rigtig godt imod", siger Simon Kaspersen.

Mærkater i supermarkedet

Certificeringerne bliver lavet for at få et overblik over alle ejernes klimabelastning og er i sidste ende en del af Danish Crowns målsætning om kun at sælge klimaneutralt kød i 2050.

Og det er netop hos kunderne i køledisken, at certeficeringen bliver rigtig synlig. 

På grillsortimentet af gris i Rema 1000 sidder der i år f.eks. et klistermærke, hvor der står: ”Klima-kontrolleret Gris, 25 procent mindre klimaaftryk siden 2005. Og vi skal videre”.

"Jeg er glad for, at landmændenes indsats bliver gjort synlig i markedet og helt ude ved forbrugerne. Interessen fra kunderne var forudsætningen for at tage næste skridt og certificere alle grise leveret til Danish Crowns danske slagterier, og det skridt tager vi nu", siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Ejerservice.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle