Danish Crown: Vores budskab er blevet fordrejet

Danish Crown mener, at Danske Svineproducenter fordrejer Jais Valuers svar fra en session til konferencen Vækst'18 fredag i sidste uge.

Danske Svineproducenter er endnu en gang ude med riven efter Danish Crown, og denne gang svarer sidstnævnte hårdt tilbage med beskyldninger om fordrejede budskaber.

Det drejer sig om, at slagterigiganten mener, at Danske Svineproducenter fordrejer direktør Jais Valeurs svar i en session på LandbrugsMedierne og Yara konference Vækst'18 i fredags.

"Det er trist at opleve, hvordan direktøren for Danske Svineproducenter i dagens udgave af Effektivt Landbrug formår at fordreje de svar, som Danish Crowns CEO Jais Valeur kom med, da han forleden var ”i den varme stol” på Vækst ’18 i Horsens", skriver Danish Crown i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"Der findes desværre ikke en optagelse af seancen, men det er vigtigt for os i Danish Crown, at lade alle ejere kende de budskaber, Jais Valeur kom med i Horsens".

Til Effektivt Landbrug kritiserer direktør i Danske Svineproducenter, Per Bardrum, Jais Valuer for at sige, at antallet af svineproducenter vil svinde ind, fordi de ikke er dygtige nok og leverer slagtesvinene i uregelmæssige bølger.

Og det er altså det, Danish Crown mener er blevet fordrejet af direktøren. Danish Crown uddyber Jais Valuers udtalelser således:

"Forretningsmodellen i dansk svineproduktion har historisk været baseret på produktion af bulk-varer, altså store udskæringer af grisen som sælges fersk eller frossen på de internationale markeder. Vi har med andre ord levet af at producere bulk-varer i et land med et af verdens højeste lønniveauer. Det er lykkedes gennem automatisering og en bedre markedsadgang primært skabt gennem vort høje veterinære niveau".

"Det, der er sket i det seneste årti, er, at USA og Spanien har udvider produktionen kraftigt. I USA er der en vækst på ca. 3 procent i produktionen, og alene de sidste to år er der bygget fem nye og store slagterier. Den amerikanske pris på grisen ligger lige nu nede omkring 6 kr. pr. kg. I USA produceres 63% af grisene i dag af store integratorer med over 23.000 søer!".

"Den anden store ændring er Spanien, der snart bliver EU's betydeligste producent af grise. Den spanske produktion er karakteriseret ved en række - typisk familieejede - fuldt integrerede producenter. De har relativt nye velinvesterede og automatiserede slagterier, og oveni har de lave lønomkostningerne. De er samtidig lykkedes med at værdiforædle en stor del af skinkerne og forenderne (salami), ligesom de har formået at opnå markedsadgang i et uventet højt tempo, så vi nu møder dem på alle betydende markeder inklusive Japan og Kina. Konkurrencebilledet for den danske gris er således skærpet væsentligt over de seneste år".

Herefter forklarer Danish Crown, hvad det kræver, hvis dansk slagtesvineproduktion skal have en fremtid. Det kan du læse her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle