DC i Horsens slagter svin nr. 40.000.000

Det 10 år gamle slagteri runder skarpt hjørne - og udvider kølerum.

Blot 10 år efter den første gris blev slagtet i Horsens, slagter verdens mest moderne svineslagteri i morgen gris nr. 40 millioner.

Det moderne slagteri er bygget uden for byen lige ved motorvejen og har oplevet en stor vækst, siden det i 2004 overtog stafetten fra det gamle svineslagteri, der var Danmarks første andelsslagteri og placeret midt i Horsens by.

»Vi havde første slagtedag d. 23. september 2004, og efter en indkøringsfase var der officiel indvielse i maj 2005. På det gamle slagteri i Horsens brugte de 117 år på at slagte 47 millioner grise. I dag runder vi 40 millioner grise på 10 år, og det siger naturligvis noget om udviklingen på de danske svineslagterier igennem mere end 125 år,« fortæller fabriksdirektør Per Laursen fra Danish Crown i Horsens.

»I 1887 slagtede de 8 grise den første dag på det gamle slagteri, og på det nye anlæg slagtede vi 118 grise den første dag. I begge tilfælde var der tale om en behersket opstart, men jeg er sikker på, at vi var mindst ligeså stolte den 23. september 2004 som de var i 1887,« siger Per Laursen.

Jorden rundt to gange

Selvom slagteriet er placeret lige ved motorvejen, er de mange tusinde kilometer asfalt på motorvej E45 ikke nok, hvis man stiller de mange slagtede grise fra Horsens op på en række. 40 millioner slagtesvin rækker nemlig ca. to gange rundt om jorden, hvis de bliver stillet op på rad og række.

Danish Crown i Horsens har siden den første dag været gennem flere udvidelser og kan nu slagte ca. 100.000 svin om ugen. Her og nu arbejder håndværkere på at udvide kølekapaciteten i Horsens for at sikre, at kølerummene kan håndtere de mange tons kød, der hver dag ryger gennem slagteriet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle