De største sejre er det, der aldrig bliver til noget

De fleste af L&Fs resultater kommer aldrig til medlemmernes kendskab.

Landbrug & Fødevarers store maskineri knokler hver dag for medlemmerne, men medlemmerne, de danske landmænd, kender langtfra til alle resultater. Sådan lyder det fra Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, som i næste uge aflægger beretning på delegeretmøde i Herning.

»Det er en af vores helt store udfordringer, at landmanden ikke opdager de resultater, vi når, nationalt såvel som internationalt«, siger han.

Han forstår dog godt, at det kan være svært at følge med i alt, når langt det meste aldrig når til mediernes overskrifter.

»En af vores medarbejdere sagde, at de største sejre, han har været med til at hente hjem, er dem, der ikke blev til noget«, siger Martin Merrild.

Det genkender han selv for eksempel i forbindelse med, at EUs landbrugskommissær foreslog, at man ikke må sprøjte MFO-afgrøder. Det ville ramme udlæg af frøgræs, som så ville gå til i ukrudt. L&F har arbejdet både på nationalt og internationalt plan, og det er lykkedes at få et vindue til at sprøjte i, så ukrudtet stadig kan bekæmpes.

»Som landmand tænker man ikke, hvor hårdt vi har kæmpet«, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle