Det fortsætter: Tyske slagtesvin i ny vild stigning

Tyske slagtesvin fortsætter den markante optur, der er set de seneste uger.

Igen går priserne på tyske slagtesvin markant i vejret med en stigning på ti eurocent til 1,70 euro pr. kg svarende til 12,67 kr. pr. kg.

Er retningen i Tyskland retvisende for udviklingen i Danmark, så har de danske svineproducenter noget at se frem til, når den danske slagtesvinenotering offentliggøres torsdag omkring kl. 13.

Da noteringen steg tilsvarende i sidste uge i Tyskland gav det sig i Danmark udslag i en prisstigning på 50 øre, som ifølge Danish Crown er den højeste siden 2003.

"Euforien på det tyske slagtesvinemarked kender p.t. ingen grænser. Udbuddet af slagteklare grise er lille og kan ikke dække slagteriernes efterspørgsel. Den store kinesiske efterspørgsel driver priserne opad og forbavser hele branchen. Slagteriet Tönnies skiver f.eks. på virksomhedens blog: ”Verdensmarkedet går amok. Både den nationale og internationale efterspørgsel er god. Samtlige delstykker af grisen er godt efterspurgt", anfører Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Producentforeningen melder samtidig, at der kan være udfordringer på kødmarkedet, som kan bremse den markant optur, som svinesektoren er vidne til i øjeblikket.

"Ikke desto mindre fremhæver ikke bare Tönnies, men også andre slagterier, at priserne på det tyske kødmarked ikke stiger med samme hastighed som på slagtesvinemarkedet. Derfor vil det ikke være overraskende, hvis de tyske slagterier snart er nødt til at bremse prisopsvinget. For tiden er markedet imidlertid gået i selvsving, og priserne stiger i hele værdikæden", fremgår det af markedskommentaren fra Danske Svineproducenter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle