Direktør på plads for nyt øko-center

Der er nu ansat en direktion for det nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Kirsten Holst, som i dag er afdelingschef i Innovationscenter for Økologisk Landbrug, er fra 1. november 2021 ansat som centerets administrerende direktør.

Peder Bligaard, der indtil centerets oprettelse var chef for Økologisk Landsforenings Landbrugsafdeling, er ansat som vicedirektør.

Dermed er sidste brik på plads i etableringen af det nye center økologisk landbrug. Det melder centeret i en pressemeddelelse.

Det er Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening, der står bag det nye innovationscenter, der skal samle de cirka 50 medarbejdere og innovative kræfter fra Seges Økologi Innovation og Økologisk Landsforenings landbrugsafdeling. 

Centeret blev formelt etableret den 1. juli og åbnede 1. oktober, og har nu altså også fået direktionen på plads.

Helle Borup Friberg er direktør i Økologisk Landsforening og formand for Innovationscenter for Økologisk Landbrug. Hun har også siddet i spidsen for ansættelsesudvalget, som i sommer slog direktørstillingen op.

"Vi har baseret på en grundig og åben ansættelsesproces i samarbejde med et eksternt rekrutteringsfirma ansat Kirsten Holst som centerets nye adm. direktør. Kirsten kender økologien indgående, hun kender landbruget, og hun har tydelige ambitioner og visioner på økologiens vegne", siger Helle Borup Friberg.

Kirsten Holst glæder sig meget til opgaven.

"For mig er det en ære at stå i spidsen for det hold af fagligt stærke medarbejdere, der skal udvikle økologien i tråd med vores ambition, som er at skabe verdens mest bæredygtige landbrug forankret i de økologiske principper og til gavn for den økologiske landmand og samfundet", siger Kirsten Holst.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle