Direktørstop på et af landets største godser: Det strutter overalt

Direktør har ledet gods gennem stor turnaround i ti år, men stopper nu pludseligt. Formand understreger, at der ikke er drama.

Overgaard Gods, et af landets største med næsten 2.400 hektar ved Randers, skal have ny direktør.

Det sker, efter at den nu forhenværende, Claus Berggren, der gennem de seneste næsten ti år har ledet godset gennem en større turnaround, er stoppet pludseligt.

Godset omfatter ud over driften af de mange hektar også en større svineproduktion samt kornhandel. Det bringer den samlede omsætning i selskabet op mod en halv milliard årligt.

ifølge Landbrugsavisen.dks oplysninger afleverede Claus Berggren sin opsigelse i fredags. Og allerede mandag blev han udskiftet som direktør i CVR-registreringen af selskabet.

Formand for Overgaard Gods' bestyrelse Lisbeth Lauridsen, der driver et rekrutteringsbureau, understreger dog, at der "ikke er noget drama".

"Overordnet set er det det, der sker indimellem, at man vil prøve noget andet. Det har vi taget til efterretning. Men ellers er det business as usual. Det hele strutter jo på godset", siger hun og giver samtidig en tak til Claus Bergren for hans indsats.

"Så må vi holde den kørende, indtil vi får ansat en ny", siger hun.

Som midlertidig direktør er i stedet udpeget Anders Fisker, der hidtil har været Overgaard Gods' økonomiansvarlige.

Tabte mange millioner på få år

For nogle år siden var Overgaard Gods overordentlig udfordret på økonomien. Godset tabte over 100 mio. kr. på driften på få år; blandt andet på grund af et fejlslagent forsøg på at drive biogasanlæg. Men efter 2016 har der været nogle pæne år, med mindre overskud - undtaget 2018, der som for mange svineproducenter var et hårdt år.

Lisbeth Lauridsen fortæller, at der ikke er en ny strategi på vej for godset, der er ejet af Brask Thomsen-stiftelsen. I stedet skal der fortsættes i den udstukne retning. Her blev klimastaldene udvidet for to år siden og netop nu arbejdes der på en udvidelse af farestaldene til løsgående søer, så der bliver plads tli 1.600 søer, mod de nuværende 1.300. Det betyder salg af 52.000 30 kg's grise årligt.

Selv udtaler Claus Berggren sig kun på skrift om baggrunden for sit skifte. Her angives årsagen til opsigelsen som at han gerne vil bruge sine spidskompetencer inden for turnaround og udvikling.

"Det har været et privilegium at udvikle godset til, hvad det er i dag. Jeg har lært meget på denne fantastiske rejse, og jeg glæder mig til at tage nye udfordringer op", udtaler han i en meddelelse til pressen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle