Efter stejlt fald: Svinenotering ligger fladt - søerne stiger

Svinenoteringens prisskred er bremset. Men markedet er på ingen måde godt, melder salgsdirektør.

Efter fire uger i træk med barske prisskred på slagtesvinemarkederne meldes der nu om lidt mere ro på og stabile tider. 

Markedet er dog langt fra godt, lyder meldingen fra Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown.

I stedet fastholdes svineprisen på 10,7 kroner per kilo for den kommende uge, mens søerne får et skub opad med 30 øre, så den lander på 7 kroner. Dermed er denne notering igen gået lidt op, efter at have mistet lidt flyvehøjde de seneste uger fra 7,10 kroner per kilo, som er det højeste niveau, siden coronapandemien slog so-priserne ud sidste år.

 

Salgsdirektør Lars Albersten er ikke hverken videre positiv eller helt i kulkælderen i sine meldinger om udsigterne for de kommende uger på slagtesvine-priserne.

"Markedet er sløvt og ude af balance, så der bliver hele tiden for-handlet om priserne, men den seneste uge har der været spæde tegn på en smule stabilitet, uden at markedet på nogen måde er godt", udtaler han.

Mens priserne på skinker forsat er udfordret, og efterspørgslen på kamme og bacon er moderat, så har priserne på forender, bove og nakker stabiliseret sig lidt.

"Hele Europa kigger mod Tyskland, hvor der nærmest er åben krig om prisen på de levende grise. Slagterierne kører på tredje uge med en såkaldt hauspreis på op til minus 60 øre på noteringen. Derfor afventer indkøberne, om den tyske notering bliver presset yderligere ned, eller udbuddet falder, så priserne stabiliseres i Europa", siger Lars Albertsen.

Til landene uden for Europa er i Kina fortsat i et lavt gear, mens salget til Japan og det øvrige Asien er stabilt.    

Danish Crown melder, at der de kommende måneder forventes stigende antal slagtesvin herhjemme.

Samtidig må selskabet udsætte 50.000 grise, fordi der er blevet tilmeldt flere grise end forventet i prognoserne.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle