Ekspert: Derfor jagter fødevaregiganter regenerativt landbrug

Store fødevarevirksomheder som Nestlé, Orkla og McCain har indledt efterspørgslen af afgrøder dyrket efter regenerative principper, lyder det fra Bunge Loders Croklaan. Dansk landbrug i Rumænien er med på vognen.

Når store fødevarekoncerner skal nedbringe udledningen af drivhusgasser, er det ikke længere nok at se på aktiviteterne inden for egne mure.

De skal også have styr på værdikæden. Og den forandring, som for alvor har taget fart i de seneste par år, får flere og flere af de store multinationale fødevaregiganter til direkte at efterspørge specifikke dyrkningsmetoder.

Især efterspørger de dyrkning af afgrøder dyrket efter regenerative principper, fordi det øger kulstofbinding og...

Er du allerede medlem eller abonnent? Så klik på login


Vil du læse mere?

Artiklen er forbeholdt vores abonnenter på LandbrugsAvisen.
Prøv et online abonnement i 90 dage og læs videre inden for få minutter.
90 dage for 89 kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle