"Et af de bedste syn man får, når man er landmand!"

Der er ingen tvivl om at høsten er smuk hos Kobbelgaard.

"Et af de bedste syn man får, når man er landmand!"

Sådan skriver Jonas Skov til sit indsendte billede til Skyd høsten bedst. 

Billedet blev fanget i vinterbyghøsten på Kobbelgaard i Tørring ud for Horsens. 

"Et fuldstændigt fantastisk motiv i solnedgangen med min far på tærskeren og min bror i kornvognen," forklarer han videre. 

Det er Jonas Skovs far, Harald Skov, der ejer bedriften. Han er at finde i deres 30 fods New Holland CR9080. Dertil har de to John Deere - henholdsvis en 8200 med en 18 ton Baastrup vogn og en 7920 med en 14 ton MI Tip vogn til at køre fra. 

På bedriften driver de en slagtesvineproduktion med årligt 16.000 slagtesvin, samlet på én ejendom. Dertil driver de ca. 370 hektar jord med vårbyg, vinterbyg og vinterhvede. 

De bruger al kornet som foder til deres grise, som de selv opbevarer og blander i deres hjemmeblanderi på ejendommen. 

Video: Se Danmarks sødeste optog - smågrise går Lucia-brudSvin 15. december · 12:19

Jonas Skov hjælper primært til på bedriften i spidsbelastningsperioder som høsten, da han har uddannet sig til produkionsleder på Bygholm Landbrugsskole og nu skal læse videre til agraøkonom efter sommeren. 

"Min rolle i høsten er lidt rundt omkring. Jeg kan både være på mejetærskeren - selvom det hovedsageligt er min far, der kører den - være på kornvognen, køre halm ind og sørge for opbevaring af korn osv.," forklarer han. 

Vinterbyghøsten gik fint med et udbytte på 75 hkg pr. hektar og en vandprocent på 14%. Når de er færdige med vinterbyggen, går de over til at høste vinterhvede. 

Med det indsendte billede deltager Jonas Skov og resten af familien i dette års Skyd høsten bedst. Her har de chancen for at vinde en lagkage til hele høstholdet og en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også have chancen for at vinde? Deltag i konkurrencen her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg og vinterraps.
  • Mangler høst: Hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu