EU-kommissær: Landmænd skal have kredit for klimatiltag

Landmænd skal bidrage til kampen mod klimaforandringerne, men skal også betales derefter, mener afgående landbrugskommissær i EU Phil Hogan.

Landmænd er mere påvirkede af klimaforandringerne end så mange andre. Og vil gerne gøre noget ved det og gør allerede meget.

Sådan sagde EU's afgående landbrugskommissær Phil Hogan, da han torsdag talte ved Den Nordamerikanske og Europæiske Landbrugskonference i København.

"Vi så ved Europa-Parlamentsvalget, at klimadagsordenen spiller en væsentlig rolle. Den kommer til at få en betydning i alle sektorer, og landbruget skal være klar til at byde ind".

Landmænd skal have kredit for klimaindsats

"Landbrugssektoren gør meget. Men den får ikke kredit for det, og man er nødt til at finde måder, hvor på landbruget kan få kredit. Det skal indtænkes i landbrugspolitikken for den næste 7 års periode", sagde Phil Hogan og sagde senere:

"Jeg mener, at landmænd er en del af løsning. Og de skal betales derefter".

Kommissæren forklarede, at europæiske landmænd allerede er meget påvirkede af klimaforandringerne. Tørke og oversvømmelser har ramt forskellige dele af Europa.

"Uanset, hvor det sker, så ringer de til mig. Og jeg tager gerne telefonen", sagde Phil Hogan.

"handel i verden virker"

Den afgående landbrugskommissær er blevet nomineret til at få en ny post som handelskommissær i EU.

"EU er blevet en vigtig både importør og eksportør, og det siger noget om, at internationale handelsaftaler virker. Vi konkurrerer i hele verden, og sådan skal det være", sagde Phil Hogan og fortsatte:

"Mens nogle lande vil være protektonister, så er Europa 'open for business' (åben for handel, red.). Der har Danmark ydet en rigtig indsats til den globale handel. Jeg møder danskerne alle steder i verden".

Faktaboks

Om konferencen:

Den Nordamerikanske og Europæiske Landbrugskonference løber af stablen for 39. gang, denne gang i København. Sidste gang var i 2017, hvor Washington var vært.

Konferencen er et møde mellem landbrugsorganisationer fra EU, USA, Mexico og Canada.

Til stede vil være over 200 repræsentanter, som over to dage vil diskutere fælles udfordringer og vil forsøge at finde løsninger på tværs af Atlanten.

Kilde: North American and European Union Agricultural Conference

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle