Fødevareminister: EU's landbrugspolitik skal være mere klimaorienteret

Den fælles landbrugspolitik i EU skal indeholde klarere incitamenter til at gøre landbruget mere klimavenligt, mener Mogens Jensen, der talte på international konference torsdag.

Danske landmænd godt rustede til de mange udfordringer, der venter forude. 

Det var blandt fødevareminister Mogens Jensens (S) budskaber, da han torsdag talte ved Den Nordamerikanske og Europæiske Landbrugskonference i København.

Her nævnte han især klimaudfordringen, hvor ministeren ønsker at bruge EU mere aktivt til at skabe incitamenter til at gøre landbruget grønnere.

"I løbet af de sidste par årtier har EU taget store skridt mod en markedsorienteret fælles landbrugspolitik. Det er stadig vigtigt. Vi skal sikre, at vi undgår skævvridning af konkurrencen. Men nu er det også tid til at bevæge os imod en mere klimaorienteret fælles landbrugspolitik", lød det fra Mogens Jensen.

Ministeren mener, det er vigtigt at indsætte de rette instrumenter i landbrugspolitikken i den næste landbrugspolitik, der løber fra 2021 til 2027.

"Og det ikke kun klimaforandringerne vi skal adressere, men også miljø, biodiversitet og dyrevelfærd", sagde ministeren.

Faktaboks

Om konferencen:

Den Nordamerikanske og Europæiske Landbrugskonference løber af stablen for 39. gang, denne gang i København. Sidste gang var i 2017, hvor Washington var vært.

Konferencen er et møde mellem landbrugsorganisationer fra EU, USA, Mexico og Canada.

Til stede vil være over 200 repræsentanter, som over to dage vil diskutere fælles udfordringer og vil forsøge at finde løsninger på tværs af Atlanten.

Kilde: North American and European Union Agricultural Conference

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle