Genetik-formand om muligt samarbejde: - Man skal afsøge de muligheder, der er

Trods anstrengt forhold kan muligt samarbejde mellem Danish Pig Genetics og DanBred nu komme på tale, lyder det fra Steen Agerbo Bødtker.

Grisegenetikselskabet Danish Pig Genetics åbner nu for et samarbejde med konkurrenten DanBred, som selskabet ellers i adskillige år har ligget i slagsmål med.

Det skriver mediet Agriwatch.

Ifølge Danish Pig Genetics’ bestyrelsesformand, Steen Agerbo Bødtker, holder man mulighederne åbne i de aktuelle forsøg på at tiltrække nye investorer, og en fælles front med DanBred er ikke udelukket.

- Jeg kommer som industrimand udefra. Og det, jeg siger, er, at man altid skal afsøge de muligheder, der er. DanBred er en stor virksomhed, så det kunne da godt være, at de kræfter kunne forenes i et fællesskab med en ny investor, siger Steen Agerbo Bødtker til Agriwatch.

Han har været formand i Danish Pig Genetics siden 2020 og er til daglig administrerende direktør i industrivirksomheden Dafa.

Forholdet mellem DanBred og Danish Pig Genetics har været anstrengt siden dannelsen af DanBred i 2014. 

Dengang opsagde Landbrug & Fødevarer eksisterende aftaler med opformeringsbesætninger og omsættere og samlede i stedet alt salg i den fælles salgskanal Danbred.

Danbreds nytiltrådte formand, Truels Damsgaard, udelukker på forhånd over for Agriwatch ikke et samarbejde med Danish Pig Genetics. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle