EU-kommissær om Brexit: Vi har nødberedskabet klar

EU's landbrugskommissær Phil Hogan forklarede mandag på et pressemøde om nogle af de tiltag, man forbereder i EU til Brexit.

I EU kigger man lige nu på en hel række af tiltag, der skal træde i kraft, når Brexit bliver en realitet - i hård eller blød form.

Mandag holdt landbrugskommissær Phil Hogan pressemøde, hvor han nævnte en blanding af tiltag, der skal støtte EU's bønder, når eksportmarkedet i Storbritannien forsvinder.

"Jeg forventer en blanding af foranstaltninger, der er designet til særlige omstændigheder og produkter. En blanding af offentlig intervention, støtte til privat lagring, tilbagetrækningsordninger og målrettet støtte vil udgøre en støttepakke", sagde Phil Hogan på mødet.

Kommissæren understrede desuden, at arbejdet med at gøre beredskabet klar til Brexit fortsætter, og man er i kontakt med EU-landene om de områder, der bliver udfordrede.

"Det er logistiske forsinkelser, toldformaliteter, sundhedstjek osv.", sagde han.

Til sidst sendte landbrugskommissæren sin taknemmelighed til budgetkommissær Oettinger for hans forståelser for landbrugs- og fødevareerhvervets særlige situation.

"Jeg er taknemmelig for Oettingers støtte til denne sektor, men jeg forstår også de budgetmæssige begrænsninger, han arbejder under, som selvfølgelig bliver sværere i tilfælde af "no-deal Brexit"", sagde Phil Hogan.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle