Europas grisepriser har stået bomstille i fire uger

Priserne for europæisk grisekød er for tiden uændret og har været det længe.

Noteringerne for grisekød i Europa befinder sig fortsat på relativt høje niveauer, men de seneste fire uger har priserne ikke flyttet på sig.

Det gælder i hvert fald de fem største EU-grisenationer med aktuelle noteringer.

Det fremgår af en markedsorientering fra Danske Svineproducenter, der baserer sig på den tyske griseproducentforening ISN's ugentlige noteringssammenligning.

Dermed fortsætter den spanske notering på 17,54 kroner per kilo efterfulgt af Frankrig med 16,50 kroner, Tyskland med 15,99 kroner og Holland med 15,53 kroner. Sidst er igen den danske notering på 13,45 kroner, som er opgjort inklusive en forventet restbetaling på 1,10 kroner per kilo.

- Slagtesvinemarkedet har ikke ændret sig i forhold til den foregående uge. Problemerne, som er opstået i forbindelse med påskeferien, er nu overvundet. Samlet set er der god konstant efterspørgsel efter udbuddet af slagteklare grise. Slagteriernes efterspørgsel passer stort set fint til udbuddet. På grund af det omskiftelige vejr har efterspørgslen efter grillprodukter endnu ikke været så stor som tidligere forventet. Impulser i efterspørgslen fra lande uden for EU var endnu ikke stor nok til at løse prisknuden, anfører ISN.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle