EU's oksekødsnoteringer går op - bare ikke i Danmark

Noteringen for kalve- og oksekød er stigende i EU. Danmark er dog ikke med.½

Selvom en stor del af EU's medlemslande er mere eller mindre lukket ned på grund af covid-19 og afsætningen af kalve- og oksekød derfor er begrænset til den direkte husholdning, har det ikke negativ effekt på noteringen til landmanden.

L&F's løbende opgørelse af noteringerne for kalve- og oksekød i EU's medlemslande viser stigninger for stort set alle kategorier. Eneste kategori med uændret EU-notering er kalvekød fra kalve mellem otte og 12 måneder.

For ungtyre i formklasse otte og ni kravler noteringen mod 28 kroner pr. kg som gennemsnit i EU's medlemslande. Det mærker man både i Frankrig og Tyskland, hvor noteringen er tæt på eller er gået forbi 28 kroner pr. kg.

I Danmark har noteringen til gengæld svært ved at gå forbi 24 kroner pr. kg ungtyrekød, viser opgørelsen. I vores naboland Sverige er noteringen til sammenligning godt på vej mod 34 kroner pr. kg

For køer i formklasse tre er EU's gennemsnitlige notering cirka 19,75 kroner pr. kg, hvor den danske og den hollandske notering danser på den gode side af 18 kroner pr. kg. I Sverige kigger de mod 29 kroner pr. kg.

For kvier i formklasse ni er den danske notering lige over 23 kroner pr. kg, imens EU-gennemsnittet er 28 kroner pr. kg. Det trækkes blandt andet op af en irsk notering, der giver 29 kroner pr. kg kviekød, imens franskmændene er gået forbi 30 kroner pr. kg.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle