Fødevarestyrelsen: Smittet medarbejder besøgte rask minkfarm

Coronasmittet medarbejder fra Fødevarestyrelsen var på kontrol hos ikke smittet minkfarm - farmen slap dog uden smitte.

I ét tilfælde har en coronasmittet medarbejder fra Fødevarestyrelsen besøgt en ikke smittet minkfarm.

Det fortæller beredskabschef i styrelsen, Nikolas Kühn Hove, til Landbrugsavisen.dk.

"Efter medarbejderen fik konstateret coronavirus, blev farmen straks undersøgt, men den var ikke blevet smittet. Så den sag er håndteret", siger han.

går længere end anbefalinger

Historien er interessant, fordi det fortsat er et mysterium, hvordan smitten bevæger sig fra minkfarm til minkfarm.

Foder og luft er blevet udelukket, og ifølge overlæge Anders Fomsgaard ved Statens Serum Institut er det med stor sandsynlighed personer med adgang til farmene, der bærer smitten.

Derfor er det en nærliggende tanke, om det er Fødevarestyrelsens folk som på deres kontroller af minkfarme tager smitten med rundt.

"Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at undgå dette, og går også længere end det anbefalede, når det kommer til værnemidler og beskyttelse. Vi bærer de her "rumdragter", som de fleste nok har set, ligesom vi følger alle retningslinjer", siger Nikolas Kühn Hove fra Fødestyrelsen og fortsætter:

"I styrelsen er vi vant til at arbejde med smittebeskyttelse, det gør vi sådan set hele tiden. Jeg kan selvfølgelg ikke udelukke risikoen, men jeg ser den som meget begrænset".

alle er ekstremt forsigtige

Men hvor kommer smitten så fra? 

"Helt teoretisk kan erhver person, der er smittet uden at vide det, gå ind og smitte på en minkfarm. Vi kan jo se, at både mink og mennesker er ret modtagelige", siger Nikolas Kühn Hove og tilføjer:

"Derfor er det utroligt vigtigt, at vi alle, både vores egne folk, men også håndværkere, dyrlæger og så videre, er ekstremt påpasselige, når vi går ind på farmene".

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle