Flertal: Det skal være lettere at skilte i det åbne land

Lone Andersen, viceformand for Landbrug & Fødevarer, glæder sig over, at et flertal i Folketinget vil gøre det nemmere for gårdbutikker og andre erhvervsdrivende at tiltrække turister fra landevejene.

Som led i aftalen om planloven har Venstre, Socialdemokraterne, De Konservative og Dansk Folkeparti aftalt, at det skal være lettere at skilte i det åbne land.

Aftalen er, at de vil gennemgå reglerne for skiltning i det åbne land for at afklare, hvordan lokale erhverv og turistattraktioner kan synliggøres yderligere.

Det vækker glæde hos Lone Andersen, viceformand for Landbrug & Fødevarer, som ofte har fået henvendelser fra landmænd, der gerne vil skilte for gårdbutikker, bed and breakfast og lignende.

"En ting er markedsføring via de sociale medier og lignende, men når turisterne kører ude i sommerlandet, så kan skilte få kontakt til dem. Jeg er glad for, at de vil se på det, for det er noget, vi også har hørt på vores møder ude i landet," siger Lone Andersen.

Gård var ubeboet i 30 år - nu købt af fond 10. december · 10:00

Som eksempel giver hun, at de lokalt har kro og hotel, der er ejet af folkeanparter. De må kun skilte ved kroen. Hvis man nu kunne få lov at skilte, inden man kørte ind i byen, så ville flere stoppe op og besøge kroen, mener hun. På samme måde kan gårdbutikker få flere til at nå at standse op, hvis de må skilte lidt før, siger hun.

"Det skal selvfølgelig ikke være skiltekaos. Det skal være lempeligt, men afbalanceret," siger Lone Andersen.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu