Gods høster rug mellem regnbygerne i solnedgangen

Godsejer Johs. Andersen fangede dagens eneste solstråler over rughøsten.

Der blev høstet rug mellem regnbygerne i solnedgangen. 

Det skete på Nebbegård Gods, der ligger i Børkop, Sydjylland. 

"Masser af regn, torden og kraftige byger har fået rugen, af sorten Palazza, til at gå i leje," forklarer Johs. Andersen, der ejer godset, og fortsætter:

"Fremfor at risikere spiring i akset, blev mejetærskeren, der er en New Holland CX 9080 sat i gang mellem bygerne."

Og den sidste solstråle, der kom den dag, var ved solnedgangen. 

"Der kom pludselig et lille hul i de regnfulde skyer og solen tittede frem i blot 3-4 minutter, hvorefter det fuldstændig lukkede til igen. Jeg nåede lige at fange billedet med min iPhone inden det var for sent," forklarer Johs. Andersen. 

Mælkeproducent går imod 3F: Vil levere til udlandet 12. december · 16:34

Rughøsten endte ud med et udbytte på 9,1 ton pr. hektar og en vandprocent på 20 %. 

Mejetærskeren føres af Niels Ladegård, som forpagter Nebbegård Gods på sjette år. Godset drives med traditionel planteavl med stor vægt på hvede, raps, vårbyg, havre, rug samt andre specialafgrøder - herunder spinatfrø og purløgsfrø. 

Det er en gammel historisk herregård fra 1300-tallet, der lagde hus til at Valdemar Atterdag og de holstenske grever sluttede fred. 

Med det indsendte billede deltager Johs. Andersen i Skyd høsten bedst. Her kan han både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu