Gråsten Fjerkræ langer rekordstort antal ænder over disken til Mortens aften

Gråsten Fjerkræs salg af ænder til Mortens Aften steg knap 30 procent i forhold til sidste år. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I fjor fik Gråsten Fjerkræs Berberie Gourmet And en topplacering i den andeguide, som Dyrenes Beskyttelse udgiver.

Netop den guide anser virksomheden for at være en medvirkende årsag til, at fjerkræproducenten oplevede et salg, der er 29,3 procent større end tidligere år. Det skriver Gråsten Fjerkræ i en pressemeddelelse.

"Vi producerer vores ænder, som man gjorde for 100 år siden. De vokser minimum 14 uger ude i det fri. Vi slagter som i gamle dag, og tørplukker ænderne og krogmodner dem i kølerum, før vi pakker ænderne og sender dem ud til kunderne. Kvalitet går aldrig af mode", siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Derfor konkluderer virksomheden, at det betaler sig at det betaler sig at producere fødevarer af høj kvalitet.

"Vi har de sidste 10 år investeret millioner i arbejdet med kvalitet og dyrevelfærd. Vores frilands gourmetænder og -gæs vokser op på et 100 hektar stort område med både marker og skove", siger Gunder P. Jensen.

Nu venter Gunder P. Jensen spændt på om den opadgående interesse for fjerkræ smitter af på salget af kalkuner til Thanksgiving. Gråsten Fjerkræ er den eneste danske producent af kalkuner af racen  Kelly Bronze kalkun, der kommer på Thanksgivingbordene i mange lande.

Gråsten Fjerkræ har frilandskalkuner og økologiske skovkalkuner i sortimentet til Thanksgiving, der afholdes den 23. november og er en national helligdag primært i USA.

"Jeg oplever, at flere og flere forbrugere får øjnene op for fjerkræ af høj kvalitet. Derfor tror jeg, at netop ænder er på vej til at blive en spise vi også sætter på bordet uden for de normale højtider som Mortens Aften, Thanksgiving og jul", siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle