Analyse: Det vil præge griseåret 2023

PPRS, kontroller, hyppig gylleudslusning og løse søer vil tage nogle af de grisefaglige overskrifter i 2023, som skal forsøge at løfte sig ovenpå et rædselsfuldt 2022, vurderer vores journalist Søren Tobberup Hansen.

Markedsanalytiker Palle Jakobsen fra Agrocom siger det måske klarest i en af sine videoer om grisemarkedet: Vi har i 2022 set en historisk opbremsning i europæisk svineproduktion.

2022 har i sandheden været et vildt år. Der har været markante prisstigninger som følge af en eksploderende inflation. Korn og strøm steg til vejrs, oksekød gik den samme vej, mens bytteforhold hurtigt blev forværret for griseproducenterne, fordi noteringen på grisekød slet ikke kunne følge med op.

...

Er du allerede abonnent? Så klik på login


Vil du læse mere?

Artiklen er forbeholdt vores abonnenter på magasinet Gris.
Prøv et online abonnement i 30 dage og læs videre inden for få minutter.
Prøv 30 dage for 30 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle