Slagteren, Peter Broe, skærer øret af den halve gris, der ligger fremme på bordet i Landbrug & Fødevarers telt på Folkemødet på Bornholm.
Det døde dyr bliver modtaget med store øjne af skolebørnene i teltet, men da smagsprøver på griseører bliver sendt rundt ændrer stemningen sig.
To piger forsøger sig med de hvide ørebidder. De kæmper med at sluge retten, og gnider sig i de fugtige øjne for at bære smagen af det friterede øre.
Grisens ører er blevet tilberedt af kokken Rasmus Pors som friteret griseøre med hybenkompot.
”Skal I smage det?” hvisker en dreng skeptisk til sin sidemakker.
Grisen på facebook
Det er nok ikke hver dag, at børnene ser en halv gris blive savet i.
Da slagteren skærer rundt om lårbensknoglen, så den svupper ud af skinken på grisen, hiver eleverne straks telefonerne frem og tager billeder.
Det er 7. klasse fra Filipskolen i København, der sidder på første række. Det er med lige dele fascination og væmmelse, at de strækker sig, for at få det hele med.
De næste smagsprøver på mørbrad bliver modtaget lidt bedre end øret.
”Det er næsten bacon,” siger kokken Rasmus Pors, mens han rækker bakken frem.
”Det smager faktisk meget godt,” indrømmer en af drengene på forreste række.
Relaterede artikler
Kommentarer