Dødelighed skal måles i promiller, ikke i procenter

Ugen På Spidsen: Sodødeligheden har rundet 16 procent, og dødeligheden fra fravænning og frem til slagtning løber op mellem seks og otte procent. Det tal har ikke forbedret sig de seneste mange år - men det er vel ingen naturlov, at så mange skal dø, skriver ugens klummeskribent på Gris.

Vi kan prale af meget i dansk griseproduktion og vi er verdensmestre i flere discipliner. 
Det gælder bare ikke dødeligheden i vores stalde.

Når jeg her siger »dødelighed«, så tænker jeg ikke først og fremmest på dødeligheden før fravænning. Her fornemmer jeg, at de nye avlsmål hos DanBred er ved at virke, selvom det store gennembrud i produktionsbesætningerne ikke har vist sig endnu, men det tror jeg på kommer. 

Nej, jeg tænker mere på, at sodødeligheden nu har...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle