Dansk driftsleder i finalen til Årets Svineproducent i Storbritannien

Danske Christian Andersen står med en stor chance for at vinde flot britisk pris.

Hvad er odds på, at en dansker bliver kåret som Årets Svineproducent i Storbritannien?

Ja, i det spilleglade England kan man sikkert godt få et væddemål på den slags - og sagen er, at i år er sandsynligheden faktisk ret høj.

For det kan meget vel være en dansker, der står øverst på podiet i kategorien svineproduktion, når det store landbrugsmedie Farmers Weekly for 14. år i træk kåret årets dygtigste producenter inden for en række af landbrugets faggrene. Kåringen sker ved et storstilet finalearangement i London den 4. oktober.

Danske Christian Andersen er nemlig én af kun to finalister i konkurrencen Årets Svineproducent i Storbritannien.

Christian Andersen er ansat som pig operations manager hos Bedfordia Farms i Bedfordshire, og farmen præsenteres netop nu på Farmers Weeklys hjemmeside sammen med den anden finalist.

Bedfordia Farms

Christian Andersens arbejdsgiver, Bedfordia Farms, omfatter to soejendomme med hver ca. 560 søer og produktion af smågrise til 40 kg samt en slagtesvineejendom med årlig produktion af 30.000 grise.

På de to smågriseejendomme går søer og gylte på halmbund, og der er installeret elektronisk fodring. Smågrisene får tørfoder, og al fodring sker automatisk. Et varmegenvindingssystem sørger for, at der ikke anvendes olie til opvarmning.

På slagtesvineejendommen pumpes gyllen til naboens biogasanlæg.

Et nøgleværktøj er registrering af data og benchmarking for blandt andet søernes foderforbrug og slagtegrisenes tilvækst.

Ifølge Farmers Weekly er en af Bedfordia Farms største præstationer, at man er lykkedes med at stoppe med brugen af antibiotika i foderet.

Nøgletal pr. maj 2017, ifølge Bedfordia Farms hjemmeside:

  • Grise pr. kuld: 14,6
  • Årligt antal kuld pr. so: 2,4
  • Grise pr. årsso: 35
  • Vækst smågrise: 570 gram pr. dag
  • Vækst slagtesvin: 1.015 gram pr. dag

Svin Plus har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Christian Andersen. 

Den anden finalist

Christian Andersens konkurrent i finalen er landmandsparret Rob og Helen Mutimer fra Norfolk.

De to driver en udendørs svineproduktion med 700 Landroc-søer og en årlig produktion af 13.000 slagtesvin.

Bedriftens styrker angives som et stærk engagement fra ejerne, god involvering af familiemedlemmer og brug af deres styrker samt åbenhed overfor samfundet, som gør bedriften til en god ambasasdør for erhvervet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle