DC-boss: Vi leverede vidtgående tilsagn

DC-formand Erik Bredholt ærgrer sig over den faldne fusion. Hvor meget processen har kostet, kan han ikke sætte tal på.

En ærgerlig situation for den danske svineproduktion. Sådan beskriver DC-formand Erik Bredholt situationen oven på den faldne fusion mellem de to danske andelssvineslagterier.

»Vi er kede af den situation. Vi havde set det her som en mulighed for at kunne styrke det danske råvaregrundlag og holde sammen på tingene fra Danmark, samt at bidrage til at styrke den danske svineproduktion fremadrettet. Sådan skulle det altså ikke være, Vi har haft en fuld og fast tro på det hele vejen igennem. Og derfor er vi også meget skuffede,« konstaterer formanden.

At det hele ville ende i vasken, har han vidst i nogle dage.

»De danske konkurrencemyndigheder vil ganske enkelt ikke godkende fusionen. Det må være konklusionen. Vi har adspurgt, hvad der skulle til, og så har man ikke kunnet anvise det,« siger han.

- Hvad har denne proces kostet?

»Vi har brugt temmelig meget tid på det. Og hvordan man skal prissætte det, ved jeg ikke. Det har da kostet nogle penge. Det er klart, at de folk, der har arbejdet med det her, kunne måske have anvendt deres tid på nogen andre ting. Det regnestykke kan man ikke gøre op. Men vi har ikke lagt andre projekter til side, for at arbejde på det her,« slår han fast og afviser samtidig at ville sætte pris på fusions-behandlingen.

 

- Har I fejlbedømt konkurrencemyndighedernes holdning til det her?

»Det mener jeg ikke, at vi har. Vi har jo, synes vi, lavet vores hjemmearbejde rigtig godt i forhold til optakten til fusionen. Blandt andet har vi fået udarbejdet en ret stor rapport fra en tysk økonom og professor med speciale i konkurrenceret. Hendes konklusion var, at det danske marked er åbent for svinekød og at der er massevis af konkurrence på det danske marked. Den rapport brugte vi til at mene, at fusionen havde gang på jord. Det var det udgangspunkt vi havde. Men den rapport og de konklusioner har de danske konkurrencemyndigheder valgt at overhøre og se helt anderledes på. Det er vi naturligvis dybt skuffede over,« lyder det fra formanden.

 

- Får dette et politisk efterspil fra jeres side?

»Det er for tidligt at udtale sig om. Nu skal vi sunde os oven på det her. Og så må vi se, hvad der kan komme ud af det.«

 

- Hvad sker der nu for DC?

»Det er business as usual for Danish Crown. Vi fortsætter med at drive Danish Crown, som vi hele tiden har gjort,« konstaterer han.

 

- Hvordan står Tican?

»Vi ved ikke, hvordan de står. I sådan en fusionsproces må vi ikke se deres bøger eller andet, så jeg ved ikke, hvordan deres situation er; om det har kostet eller hvor meget det har kostet.«

Emneord fusion, danish crown, Tican

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle