DC-konkurrent i Brørup vokser - nu med overskud

SB Pork i Brørup, der er ejet af tyske Tönnies, har for første gang i fire år overskud.

I flere år har SB Pork tilbudt fordelagtig afregning til svineproducenterne. Det har sikret, at de på fire år næsten har fordoblet deres omsætning, der i 2014 var på to mia. kr.

Til gengæld har SB Pork, der er ejet af tyske Tönnies, haft underskud på 170 mio. kr. i løbet af fire år. Nu er det brudt, eftersom de sidste år havde et nettoresultat på 8,3 mio. kr.. Regnskabsåret gik fra 1. januar 2014 til 31. december 2014.

Resultatet er tilfredsstillende, lyder det fra ledelsen. Selvom slagtesvinsproduktionen er gået tilbage samlet set, har SB Pork øget deres råvaregrundlag.

"På trods af den negative udvikling er det i 2014 lykkedes SB Pork A/S at fastholde og tilmed udvide råvaregrundlaget. Med 1,6 mio. slagtede grise og søer i 2014 er aktivitetsniveauet således ca. 7,5 pct. højere end i 2013," skriver ledelsen, med den nye adm. dir., Torben Sønnichsen, i spidsen, i beretningen.

Virksomheden har fået øget miljøgodkendelsen, så de kan slagte 1,9 mio. svin om året. Sidste år fik SB Pork en tilgang på 122.000 svin. Til sammenligning mistede Danish Crown 300.000 svin.

SB Pork går fortsat efter at vokse i 2015 og 2016.

Det tyske moderselskab er i øvrigt involveret i en spektakulær strid, hvor Clemens Tönnies for nyligt mistede magten over selskabet.

Emneord slagtning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle