Debat på @Grisen: Har andre end vores besætning fået prrs af samme type som på Hatting?

Hver uge bringer Svin Plus uddrag fra en interessant debat i Facebook-gruppen @Grisen.

Brugeren Søren Andreasen har lagt et opslag op om prrs.

Søren Andreasen:

"Hvor mange herinde har været så heldig at få prrs af samme type, som det der var på Hatting?

Det er godt nok noget lort at få ind. Vi smider godt nok mange døde smågrise ud lige nu, ca. 60-70 procent, måske mere. Jeg håber godt nok, at der bliver strammet op på de procedurer, man gør omkring at teste for virus i stedet for kun antistoffer."

Det opslag er der kommet 52 kommentarer til, blandt andet dette: 
"Ja, døden kom med sæden. Her startede det med søer med feber i drægtighedsstalden, der ikke åd i dagevis, herefter kastninger i hobetal.

Nu er det nærmere for tidlige faringer, men med mange svagtfødte der ikke bliver til noget. Det er vist omkring 4,5 dødfødte plus en del stenfostre og omkring 14 levende, men der er vel født omkring 4-6 levende svage i snit pr kuld, som man nærmest kan aflive med det samme. For så ikke at tale om de der dør dagene efter. Sidste faringshold lavede jeg én sølle ammeso til nyfødte/opsamling, hvor vi måske plejer at lave omkring 8-10 stykker i sådan et hold. Vi skal fravænne det første hold vi fik i farestalden efter udbruddet på mandag, og ærlig talt, så er de nærmest ikke vokset. Det bliver et mareridt at få dem i klimastalden.

Det er superhårdt, men vi kæmper med næb og kløer for at få alt til at overleve og malke, samt at alt med en puls løbes, for at forhåbentlig at få fyldt det store hul ud, vi får i tabte grise.

Men hvor er det megahårdt at se så mange syge og døde dyr og hvor kan det være svært at holde modet oppe. Det kan i et svagt øjeblik føles som nærmest en umulig kamp, selvom vi forhåbentlig nok har været det værste igennem. Hvad gør I andre for at bevare optimismen?"

Se alle kommentarer til opslaget her 

Faktaboks

Facebook-gruppen @Grisen

  • 3.612 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på Facebook på ordet grisen
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om svineproduktion

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle