En del landmænd vil ikke testes for MRSA

Landmænd, der skal have testet besætningen, udnytter mulighed for at slippe. De frygter sandsynligvis stigmatisering.

Myndighederne har valgt at lade landmænd slippe for at få deres besætning testet for MRSA, hvis de ikke ønsker det. Det vælger en del af benytte, skriver Jydske Vestkysten.

"Vi har ni gange været udsat for, at besætningerne ikke ville have udtaget prøver," lyder det i en email, som der blev sendt internt i Fødevarestyrelsen og som Investigative Reporting Denmark har fået fat i via aktindsigt hos Fødevarestyrelsen.

"Man kan forestille sig, at de var bange for, hvad konsekvenserne ville blive. Der har været tendens til stigmatisering af folk, der kommer fra svinebesætninger," siger Stig Mellergaard fra Fødevarestyrelsen til Jydske Vestkysten.

Professor i infektionshygiejne ved Syddansk Universitetshospital, Hans Jørn Kolmos, mener, at det er problematisk, fordi det kan skævvride undersøgelsen, hvis mange landmænd siger nej til MRSA-testen.

"De, der siger nej, kan jo meget vel være nogle, der ved, at de er smittet," siger Hans Jørn Kolmos.

Emneord mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle