Første konceptstald til slagtesvin bygges efter sommerferien

Stor interesse for Kjargaard Bygs nye konceptstald med en stipladspris på 2.385 kr.

I samarbejde med Give elementer har Kjargaard Byg udviklet et nyt sandwichelement, der kun er 20 cm tykt, men alligevel isolerer som et vægelemnet på 26 cm.

Den nye vægtype indgår som en del af virksomhedens bud på en konceptstald, der kan sælges til en pris på 2.385 kr. pr. stiplads for en stald med 3.344 stipladser med fire sektioner.

»Vi går efter afprøvede løsninger med stål og beton, som vi ved holder i mange år«, forklarer Henrik Villumsen og Thomas Jensen, Kjargaard Byg.

Stalden bygges med indvendige stålspær, 14 grader taghældning, vådfodring, vægventiler og tre ventilationsskorstene pr. sektion. Stimålene er 240 x 600 cm og passer til 19 slagtesvin. I prisen er elarbejde også inkluderet.

»Foretrækker man tørfodring frem for vådfodring, kan vi nok bygge stalden 100 kr. billigere pr. stiplads«, siger Henrik Villumsen.

Der er ikke inkluderet fodersiloer, jordarbejde og pumpe i fortanken.

Der var stor interesse for konceptstalden på Nutrifair, hvor den blev præsenteret for første gang.

»Vi har haft 8-10 seriøse henvendelser omkring denne type slagtesvinestald og regner med at gå i gang med at bygge de første før sommerferien«, siger Henrik Villumsen.

Faktaboks

Konceptstald:

  • 240 x 600 cm stimål
  • Vådfodring
  • Give Elementer, 220 cm væghøjde, 14 grader tag
  • Stålspær
  • Plastinventar

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle