Fund af MRSA i norsk svinebesætning truer saneringsindsats

Det norske svar på Fødevarestyrelsen, Matttilsynet, fik i onsdags bekræftet, at der er fundet MRSA i en svinebesætning i Trøndelag. Alle besætninger der har været i kontakt med svinebesætningen, er pålagt restriktioner.

Norge er et af de få lande, hvor MRSA CC398 nærmest er udryddet. I løbet af det sidste år, valgte man i Norge at sanere alle svinebesætninger.

Men nu truer fund af MRSA i en svinebesætning i Trøndelag den store, norske saneringsindsats. Fundet er bekræftet onsdag og offentliggjort torsdag i en pressemeddelelser fra Mattilsynet.

"Arbejdet med at identificere og tage prøver af kontaktbesætningerne er godt i gang. Vi forventer svar på de første test i slutningen af denne uge," siger regional direktør ved Mattilsynet, Bjørn Rothe Knudtsen.

Dyr i de berørte besætninger kan sendes til slagtning. Efter tømning af staldene skal de vaskes og desinficeres. Det er pålagt restriktioner på 15 svinebesætninger, der har været i kontakt med besætningen. Der er to i Troms, en i Nordland, og en i Syd-Trøndelag og de resterende tolv i Nord-Trøndelag.

Overvågningsprogram i 2015

I marts starter Mattilsynet, i samarbejde med Veterinærinstituttet, dette års program for overvågning af MRSA CC398 hos svin i Norge.

I alt har 16 besætninger været i kontakt med dyr på gården, og de er nu alle underlagt strenge restriktioner. Dyrene på de 16 besætninger skal sendes til slagtning, og staldene skal saneres igen.

MRSA blev første gang opdaget i Norge i 2011, og siden da har det norske Veterinærinstituttet sammen med Mattilsynet overvåget MRSA i Norge. De begynder til marts deres årlige overvågningsprogram.

Emneord mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle