Gratis kursus skal lære staldmedarbejdere at undgå smitte

Landmænd og andre får nu mulighed for at blive klogere på smittespredning med et nyt kursus på nettet.

Nyt e-kursus skal sikre, at der er styr på hygiejnen i grisestalden, så sygdomme og bakterier ikke kommer med ud af stalden.

Det nye kursus er udviklet af Rådgivningstjenesten for husdyr-MRSA på Statens Serum Institut for Fødevarestyrelsen.

Fra 1. januar forventes det, at en ny bekendtgørelse træder i kraft, så kurset bliver obligatorisk for stort set alle, der arbejder med levende grise, både ansatte i svinebesætninger, på samlested, marked eller på slagteri samt for chauffører der transporterer levende grise.

"Kurset giver blandt andet viden om antibiotikaresistens, og hvordan man forebygger, at det kommer med ud af stalden og videre ud i samfundet, hvor de resistente bakterier udgør en sundhedsrisiko", siger Stig Mellergaard, souschef i Fødevarestyrelsen.

Udover at sikre at bakterierne holder sig inde i landets grisestalde, skal kurset også være med til at øge bevidstheden blandt folk, som arbejder med levende grise, om, at husdyr-MRSA skal tages alvorligt.

Kurset er frit tilgængeligt på internettet for alle, der søger viden om, hvordan man kan hindre smittespredning af resistente bakterier i forbindelse med håndtering af levende grise.

Faktaboks

Hygiejnekurset kan du hente på SSIs hjemmeside.

Hygiejnekurset implementerer et initiativ i "Handlingsplan for husdyr-MRSA, fra april 2015".

Bekendtgørelse om obligatorisk hygiejnekursus for visse personer, der håndterer levende svin er i øjeblikket i høring og forventes at træde i kraft den 1. januar 2018. Virksomhedsejeren er ansvarlig for at medarbejdere får gennemført kurset.

Det forventes, at ca. 10.000 personer skal gennemføre kurset i 1. kvartal 2018.

Kurset er gratis og stilles til rådighed både på dansk og engelsk som et e-læringskursus. Det forventes, at kurset tager ca. 1½ time at gennemføre.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle