Grise med små navlebuler kan nå frem til slagtning

I to besætninger med mange grise med navlebuler nåede 41 procent af grisene med navlebule frem til slagtning.

Af Flemming Thorup, chefforsker, Seges innovation, Michael Groes Christiansen, specialkonsulent, Seges innovation, Henrik Elvang Jensen, professor, Københavns Universitet, Trine Hovmand-Hansen, dyrlæge, Ph.d., DanVet, Hobro

Navlebuler kan skyldes en udposning med tarme (et brok), en byld med betændelse eller blærer med væske (cyster).

En gris med en navlebule kan slagtes, hvis grisen er egnet til transport til slagteriet. Det kan være nødvendigt at aflive grisen...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle