Høj foderstyrke op til faring giver flere fordele  

Foderstyrke op til fire foderenheder op til faring gavner flere forhold, viser resultater fra GUDP-projekt.

Hvad er den optimale foderstyrke op til faring?

Det er noget af det, GUDP-projektet Born2Live skal finde frem til, og på årets Fodringsseminar fortalte Thomas Sønderby Bruun, chefkonsulent hos Seges Svineproduktion, om nogle af de indledende resultater.

Projektet, der har deltagelse af Seges Svineproduktion, Vestjyllands Andel og Aarhus Universitet, har som formål at sikre hurtige faringer, et lavt antal dødfødte grise og fødsel af vitale grise.

Det er sket ved blandt andet at undersøge, om foderstyrken de sidste syv dage før faring kan reducere antallet af dødfødte grise.

I forsøget er der fodret med 2,0, 2,7, 3,4, 4,1, 4,8 og 5,5 FEso pr. dag i foderstyrke den sidste uge op til faring.

»Vi kan konstatere, at faringslængden i timer er markant højere, hvis vi er gået langt ned i foder under 3,4 FE. 4,1 FE ser ud til at være det optimale«, forklarede han.

Mens en foderstyrke på 2,0 FE gav en faringslængde omkring 7,5 time, så var længden reduceret til godt 4 timer, hvis der var fodret med 4,1 FE i foderstyrke.

»Faringshjælpen bunder i nogenlunde samme niveauer. Kommer vi over 3,4 FE og bevæger os op mod de 4,0 FE, så kommer vi længere ned i faringshjælp«, sagde han.  

Læs mere fra fodringsseminaret i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer 18. maj.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle